Afvallen met eiwitshakes en maaltijdvervangers

Er zijn vele diëten en methodes om af te vallen. En wat voor de één perfect werkt, kan voor de ander een compleet drama zijn. Zo staat de ene persoon misschien heel erg graag in de keuken om gezonde en verse maaltijden te maken, wat natuurlijk helemaal top is. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat graag doet, of er tijd voor heeft om aardig wat uurtjes in de keuken te staan. Want stel nu dat je een super druk leven hebt, keihard werkt en veel tijd van huis weg bent. Dan kan het dus zijn dat de juiste voeding tot je nemen niet altijd wil lukken.

Als je dus zo’n leven leidt, dan kan het dus handig zijn om bijvoorbeeld te starten met het nuttigen van eiwitshakes en maaltijdvervangers zoals bijvoorbeeld Vitadis.

Wat zijn maaltijdvervangers?

Het woord “Maaltijdvervanger” zegt natuurlijk eigenlijk al genoeg. Dit zijn dus dieetproducten die samengesteld zijn om een maaltijd te vervangen. Het aantal calorieën wat zo’n product bevat is zeer laag, echter bevatten deze producten over het algemeen wel een grote hoeveelheid proteïnen (eiwitten) en voldoende vitaminen en mineralen om het lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Deze maaltijdvervangers zijn (afhankelijk van welk merk je neemt) verkrijgbaar als de volgende producten: pudding, repen, (whey) shakes, eiwitrepen, soepen en kant en klare warme maaltijden. Voor ieder persoon of moment is er dus wel iets te verkrijgen.

Welke voor- en nadelen zijn er?

Uiteraard zijn eiwit shakes en maaltijdvervangers over het algemeen goede producten, en brengen zij ook de nodige voordelen met zich mee. Maar als er voordelen zijn, dan zijn er natuurlijk ook de nodige overwegingen om deze producten misschien wat in twijfel te trekken, en voor een ander soort eiwitdieet te kiezen.

Hieronder vind je een kort overzicht met wat voor- en eventuele nadelen die deze eiwitshakes en maaltijdvervangers met zich meebrengen.

De voordelen:

  • Makkelijk voor mensen met een druk leven en weinig tijd
  • Eenvoudig te gebruiken en klaar te maken
  • Er zitten voldoende voedingsstoffen in de producten
  • Je hoeft niet na te denken over wat je moet gaan eten
  • Redelijk wat verschillende producten, dus variëren is makkelijk

De Nadelen:

  • Kan soms een hongergevoel geven omdat een portie soms wat klein kan zijn
  • Sommige merken en producten kunnen relatief duur zijn
  • Je eet nooit “echt” voedsel

Wel of niet gebruik maken van eiwitshakes of maaltijdvervangers?

Zoals je gelezen hebt is het gebruik maken van maaltijdvervangers erg eenvoudig. Ze helpen je met afvallen, en zorgen er voor dat je tevens voldoende voedingstoffen binnen krijgt. Echter moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je geregeld ook eens wat echt voedsel eet uit de natuur.

Maaltijdvervangers en eiwit shakes zijn dus wel degelijk een prima oplossing om af te vallen, en dan met name voor mensen met een relatief druk leven, of voor mensen die het simpelweg niet op kunnen brengen om wat extra tijd in de keuken door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *