De beste resultaten op een gezonde manier; eiwitshakes

Of je nu veel wilt afvallen, of maar een paar kilo’s, het liefste doen we dit snel. Soms zelfs ongeacht of dit wel de juiste manier is. Eiwitshakes kunnen, zolang je ze op een verantwoordelijke manier gebruikt, een snelle manier zijn om snel, gezond en voor lange termijn gewicht te verliezen. Vooral sportieve personen hebben veel voordelen uit eiwitshakes, omdat het ook helpt bij het verbeteren van sportieve prestaties.

Wat zijn eiwitshakes?

Zoals de naam al aangeeft, bevat een eiwitshake veel eiwitten in de vorm van poeder. De eiwitten die de shakes vaak bevatten zijn:

  • Wei
  • Caseïne
  • Melk
  • Rijst
  • Soja

Andere mogelijkheden zijn ook beschikbaar en in verschillende combinaties. Het geeft je een vol gevoel, bevat weinig calorieën en het verteren van eiwitten kost energie. Bovendien krijg je weinig vet binnen en het heeft een positieve invloed op je spiermassa; vooral in combinatie met krachttraining helpt het om je spieren te herstellen en te groeien. Gezonde spieren gebruiken veel energie wat ook weer helpt bij het afvallen.

Vervangen de shakes al mijn maaltijden?

Je kan natuurlijk niet de rest van je leven op eiwitshakes leven. Het beste is dan ook om op z’n hoogst een maaltijd per dag te vervangen met een eiwitshake en hiernaast gezond te eten. Zo krijg je minder calorieën binnen, maar niet te weinig. Een eiwitshake bevat namelijk rond de 100 calorieën, wat stukken minder is dan een gewone, gezonde maaltijd. Vervang je al je maaltijden met shakes, dan val je geheid veel af, maar of dit nu gezond en op lange termijn vol te houden is, is maar de vraag. En vergeet niet alle belangrijke vitamines, mineralen en vezels die je zo misloopt.

Een andere manier om de shakes te gebruiken, is door het voor een maaltijd of avondje uit te drinken. Zo voel je je sneller vol waardoor je tijdens je maaltijd minder eet en ’s avonds minder snackt. Met als gevolg dat je sneller vet kwijtraakt. Combineer dit met regelmatig sporten en de positieve resultaten zie je snel genoeg.

Verantwoordelijkheid staat op de eerste plaats

Afvallen met shakes hoeft dus absoluut niet ongezond te zijn, zolang je het verstandig doet. Vervang éën maaltijd, of drink het voor een maaltijd, drink voldoende water en beweeg; een ideale formule om op verantwoordelijke wijze sneller gewicht te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *