Doelen stellen voor het afvallen

Als je een doel stelt voor het afvallen dan is het belangrijk om het realistisch te houden. Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld niet 10 kilo verliezen in twee weken tijd. Zo werkt het niet. Ook al zou het je lukken om zoveel kilo’s te verliezen in zo’n korte tijd dan nog is het niet goed. Je verliest dan voornamelijk vocht en geen vet. Twee weken is een te korte periode om 10 kilo vet af te vallen.

Realistische doelen stellen

Als je realistische doelen stelt kun je meerdere kleinere successen boeken. Je kunt bijvoorbeeld je einddoel op een streefgewicht zetten van 13 kilo minder. Hier mag je een half jaar over doen. Dit komt neer op een halve kilo per week. Dat is precies het goede gewicht dat je wekelijks mag verliezen als je het goed wilt doen. Door haalbare doelen te stellen voorkom je dat je teleurgesteld raakt in jezelf.

Gewichtsverlies per week

Het verlies aan gewicht per week hoort ongeveer tussen een halve en een hele kilo per week in te liggen. Als je meer dan dit wilt verliezen dan ga je over de grens. Dit kan slecht zijn voor de gezondheid en meestal komt het gewicht dan ook sneller weer terug. Dat is niet wat je wilt als je gaat afvallen. Afvallen op een stabiele en

Stel je ideale gewicht als doel

Op het internet zijn veel calculators te vinden die uitrekenen wat je ideale gewicht is. Dit wordt berekent aan de hand van je lengte en je lichaamstype. Als je weet wat je ideale gewicht is dan kun je dit gebruiken door het als rustige manier is nog altijd het beste.doel te stellen. Over het algemeen wordt er vanuit gegaan dat de lengte in cm – 100 een goede indicatie is van het ideale gewicht.

Beoordeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *