Eiwitsupplementen

Eiwitsupplementen zijn bijna onmisbaar in de keukenkast van iedere sporter. Ze worden veel gebruikt na een workout omdat dan de vraag naar eiwitten groot is. De eiwit supplementen worden ook gebruikt om de dagelijks inname van eiwitten op te krikken. Er zijn echter veel verschillende eiwitsupplementen verkrijgbaar waardoor de keuze niet makkelijk is.

Hoe weet je welk eiwit supplement het beste bij je past?

Eiwitten zijn essentieel voor een goede gezondheid. Een eetpatroon zonder eiwitten is niet mogelijk. Het lichaam heeft de eiwitten nodig voor verschillende functies in het lichaam. Het is de basis van de weefsels en cellen. Dit zijn bijvoorbeeld de hersen- en spiercellen. Het lichaam heeft eiwit nodig voor het vernieuwen en opbouwen van nieuwe maar ook bestaande cellen. Eiwitten dragen ook bij aan het vervoeren van stoffen door het lichaam. Zo zijn er verschillende processen waar eiwitten voor gebruikt worden. Eiwitten kunnen ook als brandstof gebruikt worden door het lichaam als dat nodig is.

Hoeveel eiwitten?

Het is belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. De meeste mensen krijgen ook voldoende eiwitten binnen. De voeding die we eten is normaal gesproken afdoende om de gewenste hoeveelheid binnen te krijgen. Volwassen personen hebben ongeveer 0.8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Voor iemand van 80 kilo betekent dit een dagelijkse inname van 64 gram eiwit. Deze eiwitten kunnen gehaald worden uit veel producten zoals vlees, vis, eieren, zuivelproducten maar ook uit bonen, noten en peulvruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *