Eiwitten eten om spieren op te bouwen?

Een gemiddeld persoon die niet sport heeft 0.8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Een persoon die geregeld sport heeft meer eiwitten nodig. Dit is 1.2 tot 1.8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Bodybuilders en personen die zich met name op krachttraining richten gebruiken doorgaans zelfs meer dan 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. De eiwitten die gegeten worden kunnen het beste verdeeld worden over de dag. Probeer bij elke maaltijd eiwitten te nuttigen zodat het lichaam een constante stroom van eiwitten toegediend krijgt. Hier hebben de spieren voordeel bij zodat er altijd aminozuren aanwezig voor het herstel en groei van de spieren.

Aminozuren en spieren

Aminozuren komen uit de voeding dat we eten. Als eiwitrijke producten worden gegeten zoals vis, eieren en vlees dan worden de eiwitten tijdens de spijsvertering afgebroken tot aminozuren. Het lichaam kan deze vervolgens gebruiken voor verschillende functies. Aminozuren zijn te verdelen in essentiële en niet-essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam aangemaakt worden. Deze moeten uit eiwitrijke voeding gehaald worden. De niet-essentiële aminozuren kan het lichaam zelf produceren door de andere aminozuren te gebruiken. De spieren bestaan uit twee soorten eiwitten; actine en myosine. Dit zijn eiwitten die ontstaan door combinaties van aminozuren. Als je meer spiermassa wilt aanmaken dan is er meer actine en myosine nodig in de spieren.

Wanneer eiwitten nuttigen?

Na een training vragen de spieren het meest om eiwitten. Dit is dan ook de beste tijd om eiwitten te nuttigen. Het lichaam heeft dan echter ook koolhydraten nodig. Een combinatie van eiwitten en koolhydraten wordt aangeraden na een training. De koolhydraten verhogen het bloedsuikergehalte waardoor het lichaam meer insuline aanmaakt. De insuline zorgt ervoor dat de spiercellen geopend worden waardoor de aminozuren en koolhydraten de cellen kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *