Handige tips om niet te veel te eten

Als je snacks eet probeer dan te voorkomen om ze direct vanuit de zak of doos eet. De kans is groot dat je anders te veel eet, en meer dan je eigenlijk wil. Stop de snack is kleinere zakjes om ze te bewaren in je huis. Als je niet veel wilt eten dan kun je dit eens proberen. Je merkt als je het een tijdje probeert dat je al sneller een verzadigd gevoel hebt dan je denkt.

Verdelen naar kleinere porties

Wat je ook wilt eten, verdeel het in twee porties. Elke portie op een ander bord. Eet eerst de ene portie op en als je deze op hebt kijk dan of je nog honger hebt. Vaak heb je dan niet meer veel honger maar eet je normaal gesproken alles op omdat het eenmaal voor je ligt. Iedereen is ook van kleins af aan geleerd om het bord leeg te eten. Als je niet te veel wilt eten werkt dat alleen maar averechts.

Groenten en fruit

Vers fruit en groenten zijn effectief om niet te veel te eten. Zorg dat je altijd genoeg in de koelkast hebt liggen. Groenten zijn zelfs voor langere tijd te bewaren in de vriezer. Als je niet veel wilt eten dan zijn groenten en fruit uitstekend aangezien deze weinig calorie├źn bevatten en veel vitamines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *