Hoeveel mag ik dagelijks eten?

Als je aan het afvallen bent dan is het belangrijk dat je een beeld hebt van hoeveel je mag eten om af te kunnen vallen. Hier kom je achter om je dagelijkse calorieverbruik te berekenen. Als je weet hoeveel je per dag verbruikt in calorieën dan kun je hierop inspelen met de voeding. Eet minder calorieën dan wat je verbruikt. Hierdoor ontstaat er een calorietekort waarna het lichaam overgaat op het gebruiken van de vetreserves die vervolgens minder worden.

Eet niet te snel en te veel

Als je gaat eten doe dit dan niet met een vork vol met eten en grote happen. Dit zorgt ervoor dat je snel te veel eet. De vork is geen schep. Leg daarop niet te veel eten op de vork als je gaat eten. Dan eet je veel minder terwijl je even vol raakt. Als je te snel te veel eet krijgt je lichaam niet snel genoeg door dat het vol zit. Het gevolg is dat je aan het eten bent terwijl het lichaam al vol is.

Gebruik een vast eetpatroon

Afvallen wordt makkelijker als je een vast eetpatroon hanteert. De meeste mensen houden ook van de vastigheid wat hiermee gecreëerd wordt. Het lichaam went er ook aan. Als je een vast eetpatroon gebruikt dan weet het lichaam wanneer de volgende maaltijd komt. Hierdoor weet je dat je niet naar de snacks hoeft te grijpen omdat er altijd een volgende maaltijd is. Door vaste tijden aan te houden voorkom je dat je gaat snaaien en snacken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *