Metabolisme boosten

De snelheid waarmee je lichaam eten verwerkt en calorieën verbrand van het eten wordt het metabolisme genoemd. Als je metabolisme snel is verbrandt je sneller calorieën. Als je je metabolisme kunt versnellen of boosten dan is dit natuurlijk handig om af te vallen. Je verbrand dan sneller je eten en zo wordt er sneller vetreserves aangesproken. Hier volgen enkele manier om je metabolisme te versnellen.

Vitamine B

Vitamine B is op verschillende manieren belangrijk. Het wordt gebruikt in het DNA maar ook in het centrale zenuwstelsel. Zonder vitamine B voel je je depressief, heb je meer kan op chronische ziektes en ben je sneller je energie kwijt. Vitamine B versnelt daarnaast je metabolisme waardoor je sneller kunt afvallen. Voedingsmiddelen met vitamine B zijn eieren, bonen en vis.

Magnesium

Magnesium is nodig voor veel functies in het menselijk lichaam. Zo is het nodig om een groot aantal enzymen goed te laten werken. Zonder magnesium zouden er grote problemen ontstaan. Voedingsmiddelen met magnesium zijn groene groenten maar ook noten zoals cashewnoten.

Ontbijten is heel belangrijk om je metabolisme goed te laten werken. Door in de ochtend te eten kan je metabolisme met 10% versneld worden. Ook al kun je ’s ochtends niet veel eten dan nog is het belangrijk om iets naar binnen te krijgen om de dag goed te beginnen.

Beoordeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *