Minder eten met kleinere porties

De beste manier om minder te eten is door kleinere porties te eten. Je kunt bijvoorbeeld bij elke maaltijd iets minder eten of een maaltijd nemen die wat minder calorie├źn heeft. Een voorbeeld hiervan is het avondeten. Als je normaal gesproken twee borden eet dan doe je nu maar een enkel bord. In het begin is dat even wennen maar door aanpassingen te maken zoals deze raak je stapsgewijs gewend aan minder eten.

Bewaar de resten voor de volgende dag

Als je een lekkere en gezonde maaltijd hebt gemaakt als avondeten bewaar dan de resten voor de volgende dag. Kook dan iets meer dan je normaal doet om het avondeten klaar te maken. Zo heb je voor de volgende dag tijdens de lunch een goede en gezonde maaltijd. Je hoeft er dan ook niet veel extra tijd in te steken voor de gezonde lunch. Zo heb je een gezonde lunch zonder er veel moeite voor te doen.

Geen junk food en snacks meer in huis

Als je wilt afvallen dan is het verstandig om al het ongezonde eten of met veel calorie├źn niet in huis te hebben. Hierdoor voorkom je dat je continu de verleiding krijgt om wat ongezonds te pakken. Dat zal vaak gebeuren als je aan het afvallen bent omdat je minder eet en zo meer honger hebt. Vervang de ongezonde snack door gezonde snacks zoals groenten en fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *