Varieer met eten maar eet minder vetten

Het is belangrijk dat je veel varieert in het eten dat je binnenkrijgt. Zo weet je zeker dat je alle essentiƫle voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat is vooral belangrijk tijdens het afvallen omdat het lichaam dan de voedingsstoffen nodig heeft. Blijf ook gewoon je favoriete eten nuttigen. Als je compleet stopt met het eten van wat je nodig hebt dan worden de verlangens alleen maar groter. Hierdoor wordt het moeilijker om het dieet te blijven volgen.

Minder vetten eten

Als je minder vet eten binnenkrijgt dan is dat niet alleen goed voor het afvallen. Het is ook goed voor de huid en kan puistjes verminderen. Door meer eiwitten te eten en minder vet merk je al snel positieve effecten op de huid. Vet is op zichzelf is niet slecht. Het gaat vooral om de slechte vetten die verminderd moeten worden. De goede onverzadigde vetten mogen gewoon gegeten worden zonder problemen.

Let op met het eten van producten met 0% vet

Als je in de supermarkt loopt dan kom je veel producten tegen die adverteren op de verpakking met 0% vet. De fabrikanten spelen hiermee in op de beperkte kennis van mensen op het gebied van voeding. Sommige van deze producten bevatten weliswaar geen vet maar hebben wel veel suikers. Voor iemand die aan het afvallen is heeft een product met veel suikers alleen maar nadelen. Daarom is het goed om niet alleen te kijken naar het vet in een product. Het is net zo belangrijk om te weten of er suikers in het product verwerkt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *