Wat gebeurt er als je teveel eiwitten eet?

Veel mensen eten veel meer eiwitten dan ze eigenlijk nodig hebben. Over het algemeen is dat niet erg. Toch voegen eiwitten ook calorieën toe waardoor het mogelijk is dat je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan wat je verbruikt. In dat geval is het mogelijk om gewicht aan te komen door de eiwitten. Anderzijds is het ook mogelijk om af te vallen door eiwitten als je te weinig eet vergeleken bij wat je lichaam verbruikt.

Als je wilt weten of je te veel of te weinig eiwitten eet dan kun je een periode bijhouden wat je eet. Noteer welke voedingsmiddelen je eet en hoeveel je ervan eet. Als je dit genoteerd hebt kun je opzoeken wat de voedingswaarde van het eten is. Zo kun je zien hoeveel eiwitten er in de voedingsmiddelen zitten. Als je het aantal eiwitten per voedingsmiddel hebt berekend kun je alles optellen en delen door het aantal dagen. Je weet dan het gemiddelde aantal eiwitten per dag.

Eiwitbronnen met minder vet

  • Kies vlees met weinig vet. Dit is bijvoorbeeld kip of kalkoen. Het is daarnaast slim om het zichtbare vet te verwijderen voordat je het vlees bereid. Verwijder de huid van de kip of kalkoen om het vet te verminderen.
  • Kies een magere zuivel variant of één met 0% vet.
  • Kies magere kaas of kaas zonder vet.

This Post Has One Comment

  1. René

    Ik heb te veel eiwitten in mijn bloed en polyneuropatieloop de laatste tijd heel moeilijk, kan dit de oorzaak er van zijn? Ook heb ik een heel slechte vieze adem maar de neuroloog gaat hier niet verder op in, zelf weet ik niet wat ik hieraan moet doen.
    Graag uw antwoord.

    met vriendelijke groet .R Noordeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *